Archyvas

2024-09-18

Tailandietiškas vištienos karis

Tai labai įdomaus skonio ir kvapo patiekalas, bet toks, kad sužadins apetitą net tam, kas nenori valgyti. Taigi... jeigu turite galimybę gauti citrinžolės - jos reiktų 2 stiebelių. Ir paprastą cukrų geriau pakeisti ruduoju.

Ingredientai:






























1 valg. š. kokosų aliejaus

4 skiltelės česnako
1 valg. š. malto imbiero
2 valg. š. raudonojo kario pastos

2 skardinės kokosų pieno
2 žaliosios citrinos
3 valg. š. žuvų padažo
1 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. cukraus
2 morkos
Vištienos filė
1 raudonoji paprika
1 maža cukinija
Mažas brokolis
Saujelė bazilikų lapelių
4 saliero stiebai


Gaminimas:

1.
 Didelėje keptuvėje su storu dugnu įkaitinkite aliejų ant vidutinės-mažos ugnies.

2. Sudėkite česnaką, imbierą ir dažnai maišydami patroškinkite apie 2–3 minutes arba kol likę ingredientai taps aromatingi. Įsitikinkite, kad česnakas nesudegė.

3. Įmaišykite raudonojo kario pastą ir patroškinkite apie 2 minutes, tada įmaišykite kokosų pieną, žuvies padažą, sojų padažą ir cukrų. Sumaišykite, kad sujungtumėte.

4. Mišinį greitai užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių arba kol padažas šiek tiek sutirštės.

5.  Sudėkite morkas ir vištieną ir kepkite apie 5–6 minutes arba kol vištiena iškeps. Suberkite raudonąją papriką ir cukiniją ir virkite apie 4 minutes arba kol daržovės suminkštės. Sudėkite brokolių žiedynus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir troškinkite apie 2 minutes. Brokoliai iškepa gana greitai, todėl stebėkite juos.

6.  Patiekdami, jei norite, papuoškite bazilikais bei laimo griežinėliais.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą