Archyvas

2024-08-07

Nasi Bokhari

Tai tradicinis Malaizijos virtuvės patiekalas. Jam pagaminti reikės daug laiko, bet skonis bus nuostabus. Čia susimaišo saldumas, rūgštumas ir aštrumas.

Ingredientai:






















2 valg. š. pomidorų padažo

125ml pieno
1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
1 arb. š. druskos

1 vištienos filė
3 valg. š. sviesto
400g ryžių
500ml vandens

MARINATUI:
1 arb. š. malto cinamono
2 gvazdikėliai
0,5 arb. š. malto kardamono
3 valg. š. maltos kalendros
1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
1 arb. š. maltos ciberžolės
6 smulkinti migdolai
5 smulkinti svogūnėliai
2 skiltelės česnako
125ml vandens

RYŽIAMS:
2 svogūnėliai
2 skiltelės česnako
1 arb. š. malto imbiero
60 ml vandens
1 valg. š. sviesto
1 arb. š. malto cinamono
1 gvazdikėlis
1 arb. š. malto kardamono
2 valg. š. pieno
1 arb. š. druskos
 
AGURKŲ IR ANANASŲ ACHAR:
1 nedidelis smulkintas agurkas
150g smulkintų ananasų 
2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
1 valg. š. cukraus
0,5 arb. š. druskos


Gaminimas:

1.
Paruoštis agurkų ir ananasų achar. Visus ingredientus sumaišyti ir laikyti šaldytuve 3 dienas, kad pasimarinuotų.

2. Sumaišyti visus marinatui skirtus ingredientus, dar pridėti pomidorų padažą, pieną, žaliųjų citrinų sultis ir druską.Padėti į šaldytuvą pasimarinuoti per naktį, arba 3 valandas.

3. Įkaitinti sviestą keptuvėje ir iškepti mėsą. Įpilti šiek tiek vandens, kad pagreitinti kepimą. Iškeptą mėsą atidėti.

4. Sumaišyti ryžiams ingredientus ir sumaišyti su išvirtais ryžiais. 

5. Patiekti viską atskirose indeliuose. Skanaus.

 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą