Archyvas

2024-06-06

Žuvis bengališkai

Receptas paprastas, bet kas nėra kepę žuvies iki šiol, gali būti kiek sudėtinga. Reikia nepamiršti, kad menkių filė labai trapi, bet kai ji susimaišo su daržovėmis - viskas gerai. Galima daryti ir padažą iš pomidorų ir paprikų jei turite gerą trintuvą. Bet man skaniau su daržovių gabalėliais. Kas nemėgsta žuvies kvapo ar skonio, tai šitame recepte ta žuvis mažai jaučiasi, nes ją užgožia daržovės ir prieskoniai. 

Ingredientai:



1 arb. š. maltos ciberžolės

1 arb. š. druskos
1kg menkių filė
6 valg. š. aliejaus

2 žaliosios paprikos
1 arb. š. malto imbiero
2 skiltelės česnako
2 pomidorai
Kalendra

Gaminimas:

1.
Dubenėlyje sumaišyti ciberžolę ir druską. Ja apibarstyti supjaustytą žuvį.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Iškepti žuvį iki rusvos spalvos.

3. Paprikas ir pomidorus supjaustyti kubeliais, imbierą, susmulkintus česnakus sudėti į keptuvę su žuvimi ir troškinti 15-20 minučių.

4. Sudėti į serviravimo indą, papuošti kalendromis ir patiekti galima be nieko arba su indiška duona.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą