Archyvas

2024-06-06

Pikantiškas basmati plovas

Tai lengvai ir gan greitai pagaminamas patiekalas. Skonis gan įdomus, bet jis nėra aštrus, prieskoniai čia sužaidžia didelį žaidimą. Jei neturite pievagrybių - nebūtina jų dėti, nors jie pridėtų daugiau skonio. Ir jei turite kardamono ankščių geriau naudoti jas, bet jei neturite puikiai tiks ir maltas kardamonas. Tačiau turite ankščių - naudokite 6.

Ingredientai:



500g basmati ryžių

1 nedidelis brokolis
6 valg. š. augalinio aliejaus
250g pievagrybių

2 skiltelės česnako
0,5 arb. š. malto kardamono
6 gvazdikėliai
Malti juodieji pipirai
1 cinamono lazdelė
1 arb. š. maltos ciberžolės
1,2l daržovių sultinio
Druska
70g pistacijų

Gaminimas:

1.
Supjaustyti brokolį mažais žiedynais. Išvirti ryžius.

2. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir 3 minutes pakepti brokolius. Suberti grybus, ryžius, česnaką, prieskonius ir maišant kepti apie 1 minutę.

3. Supilti karštą sultinį ir pagardinti druska bei pipirais. Troškinti 15 minučių uždengus puodą.

4. Nukelti puodą nuo ugnies ir palikti pastovėti 5 minutes. Tada suberti pistacijas ir gerai išmaišyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą