Archyvas

2024-06-05

Tandoori vištiena

Šitas patiekalas labai populiarus Indijoje. Ir gan lengvai pagaminamas jei turite kantrybės laukti kol mėsa pasimarinuos. Vietoj česnakų ir malto imbiero rekomenduoju dėti česnakų ir imbierų pastą jei galite jos rasti. Kadangi aš jų niekur neradau, tai naudojau tą ką turėjau. Bet patiekalo skonis nuo to nė kiek nepasikeitė. Dauguma vietoj vištienos krūtinėlės naudoja šlauneles ar sparnelius. Bet aš jų nelabai mėgstu tai man puikiai tiko ir filė.Jeigu neišeina rasti avinžirnių miltų, tiks bet kokie. Aš naudojau avižinius miltus.

Ingredientai:

500g vištienos filė

0,5 citrinos
0,5 arb. š. druskos
80g graikiško jogurto

3 valg. š. grietinės
1 valg. š. avinžirnių miltų
1 valg. š. malto imbiero
2 skiltelės česnako
1 arb. š. Chilli miltelių
1 arb. š. maltos kalendros
0,5 arb. š. kmynų
0,5 arb. š. Garam Masala
0,5 arb. š. maltos ciberžolės
2 valg. š. augalinio aliejaus
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
Citrinos skiletelės papuošimui
Salotos patiekimui


Gaminimas:

1.
Supjaustyti mėsą kubeliais ir įtrinti citrinos sultimis bei druska. Marinuoti 20 min.

2. Dubenėlyje sumaišyti jogurtą, grietinę ir miltus bei prieskonius iki vientisos masės. Sudėti viską išskyrus alyvuogių aliejų. Įtrinti mišiniu vištieną ir marinuoti šaldytuve 4-6 val.

3. Išimti gabalėlius iš marinato ir kepti orkaitėje 30 minučių iki 180C. 

4. Patiekti su salotomis ir papuoši citrinos griežinėliais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą