Archyvas

2024-06-07

Kulfis su šafranu ir migdolais

Kulfis - tai Indijos virtuvės pieniški ledai. Jie atsirado 16 amžiuje Delyje Mogolų imperijos laikais. Tai tradicinis patiekalas Indijoje ir Pakistane. Dažniausiai patiekiamas ant pagaliuko, bet jei neturite formelių, puikiai tiks bet koks indas patiekti. Vietoje maltų migdolų naudojau migdolų miltus.

Ingredientai:





0,5 arb. š. šafrano

75ml pieno
1 valg. š. ryžių miltų
1 valg. š. migdolų miltų

250ml kondensuoto pieno
250g grietinėlės
2 valg. š. cukraus

Gaminimas:

1.
Ant stiprios ugnies įkaitinti keptuvę. Sausai paskrudinti šafrano siūlus. Sumažinti ugnį ir įpylus pieno kaitinti kol susidarys maži burbuliukai. Nukelti nuo ugnies ir leisti pastovėti 15 minučių. Tada dubenyje sumaišyti ryžių ir migdolų miltus.

2. Pakaitinti šafrano pieną vėl ir įmaišyti miltus. Puode užvirinti kondensuotą pieną. Į miltų mišinį supilti kondensuotą pieną.

3. Troškinti mišinį 5-10 minučių, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Viską supilti į šaldymo indą ir padėti į šaldiklį. Šaldyti. Kas 30 minučių pamaišyti. Taip daryti kol ledai sutvirtės.

4. Jei bus naudojamos formelės, supilstyti į formeles ir šaldyti dar 2 val. Patiekti išėmus iš formelių arba serviravimo inde.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą