Archyvas

2024-06-18

Vištienos satay su kvepiančiais prieskoniais

Labai paprastas Malaizijos virtuvės patiekalas,kuris nustebins savo skonių įvairove. Galima vietoje vištienos filė naudoti vištienos sparnelius, bet tada juos reikės kepti orkaitėje. Taip pat jei turite slyvų padažo, dėkite jo į marinatą. Imbiero sultis panaudojau iš marinuotų imbierų kurių galima įsigyti visur.

Ingredientai:











2 vištienos filė

125g ryžių miltų
MARINATAS:
2 valg. š. saldžiojo chilli padažo

1 valg. š. tamsiojo sojų padažo
1 valg. š. medaus
2 valg. š. laimo sulčių
1 arb. š. druskos
0,5 arb. š. maltų baltųjų pipirų
PADAŽUI:
4 valg. š. laimo sulčių
2 arb. š. cukraus
1 arb. š. Sambal Oelek padažo
2 arb. š. imbiero sulčių

Gaminimas:

1.
Supjaustyti vištieną kubeliais ir sumaišyti su marinatu. Padėti 2 val. pasimarinuoti.

2. Apvolioti vištienos gabalėlius ryžių miltuose ir iškepti kol taps rudi.

3. Paruošti padažą iš skirtų ingredientų. Supilti jį į mažą lėkštutę ir patiekti kartu su vištiena. Galima patiekti ir su ryžiais. Rekomenduoju basmati ryžius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą