Korma, arba kitaip qorma, yra tradicinis Indijos subkontinento patiekalas. Šitas receptas buvo jau žinomas Mogolų imperijos laikais dar 16 amžiuje. Dažniausiai tai mėsiškas patiekalas bet štai pristatau Jums daržovių versiją. Ją užtruksite pagaminti tikrai neilgai ir tai labai skanus patiekalas. Jei neturite šparaginių pupelių jų nedėkite o jei turite imbiero pastos - naudokite vietoje malto imbiero.
175ml verdančio vandens
Žiupsnelis šafrano
2 valg. š. karšto pieno
Gaminimas:
1. Verdančiu vandeniu užpilti anakardžius ir palikti pastovėti 20 minučių. Į kitą dubenį įdėti šafrano ir užpilti karštu pienu. Daržoves išvirti sūdytame vandenyje.
2. Puode įkaitinti aliejų ir pakepinti imbierą 5-6 minutes. įpilti 3 valg. š. šilto vandens ir patroškinti 2-3 minutes. Supilti likusį vandenį ir virti 2-3 minutes. Kol aliejus atsiskirs nuo imbiero pastos.
3. Įpilti sultinį, šafrano pieną, druską ir užvirti puodą su daržovėmis. Pavirti 2-3 minutes.
4. Sutrinti anakardžius trintuve. Ištirpinti sviestą ant mažos ugnies. Supilti viską į daržovių puodą ir įmaišyti grietinę. Įberti Garam Masala ir muskatą bei pavirti 20-25 sekundes. Sumaišyti su priekoniais ir patiekti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą