Archyvas

2024-06-14

Citrinų skonio basmati ryžiai

Šie ryžiai patiks tiems, kurie mėgsta rūgštų maistą. Jei norisi rūgščiau - galite pilti daugiau citrinų sulčių. Šis patiekalas puikiai tiks prie įvairių Azijos virtuvės patiekalų.

Ingredientai:











250g basmati ryžių

2 valg. š. aliejaus
1,5 arb. š. garstyčių sėklų
1/4 arb. š. maltos ciberžolės

1 arb. š. druskos
500ml karšto vandens
2 valg. š. citrinų sulčių

Gaminimas:

1.
Išvirti ryžius.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Dėti garstyčių sėklas. Sudėti ciberžolę, druską ir ryžius. Tada įpilti karšto vandens ir citrinų sulčių.

3. Išmaišyti ir pavirti apie 2 minutes. Uždengti ir troškinti 8 minutes.

4. Nukelti nuo ugnies ir palikti atidengtą 6-7 minutes.

5. Gerai viską išmaišyti ir patiekti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą