Archyvas

2024-05-30

"Romos" pica (Pizza Romana)

Šią picą labai lengva pasigaminti, o ingredientų rasite kiekviename prekybos centre. Man alyvuogės labai patinka, tad ši pica tapo viena mano mėgstamiausių. Jei neturite laiko ruošti padažą, galima naudoti ir tokį koks Jums patinka. Bet rekomenduoju išbandyti šį. Taip pat jei nenorite ar negalite gaminti savo picos tešlos, galite naudoti jau gatavus iš parduotuvės.

Ingredientai:



250g picų tešlos

12 ar daugiau juodųjų alyvuogių
Alyvuogių aliejaus
100g mocarelos

Miltų
PADAŽUI:
1kg pomidorų
100g česnakų
50ml alyvuogių aliejaus
2 arb. š. smulkintų šviežių raudonėlių
2 arb. š. kapotų bazilikų (galima nedėti jei neturite)
1 arb. š. rudojo cukraus
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

1.
Pomidorus aplieti verdančiu vandeniu ir nulupti, pašalinti vaiskočius, sėklas, minkštimą supjaustyti kubeliais.

2. Česnakus susmulkinti ir berti į troškintuvą (arba puodą), pilti aliejų ir pakaitinti kol gabalėliai nuskaidrės. Tada krėsti likusius produktus, užvirti, visiškai sumažinti ugnį ir retkarčiais pamaišant virti valandą. Gatavas padažas turi būti tolygus, vidutinio tirštumo. Jį nukošti per tankų sietelį ir ataušinti.

3. Tešlą padalyti pusiau ir iškočioti į apskritus lakštus. Juos dėti ant miltais pabarstytos skardos, viršų patepti aliejumi, paskleisti padažą, tik kraštelį palikti neteptą. Viršų pabarstyti alyvuogių žiedais ir mocarelos kubeliais. Kepti apie 10 minučių 240C įkaitintoje orkaitėje. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą