Archyvas

2023-03-02

Citrininis pyragas su kondensuotu pienu

Paprastas ir lengvai pagaminamas pyragas. Na, gal kiek per saldus, bet citrinų sultys sumažina kondensuoto pieno saldumą.

Ingredientai:


190g sausainių

75g sviesto
400g kondensuoto pieno
3 kiaušiniai

90ml citrinų sulčių
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus


Gaminimas:

1.
Sausainius susmulkiname iki trupinių (aš tryniau elektriniu smulkintuvu) ir sumaišome su ištirpintu sviestu.

2. Sausainių masę krečiame į kepimo popierumi išklotą formą (naudojau 20 cm skersmens išimamu dugnu). Spausdami rankomis suformuojame pagrindą ir daugmaž 4-5 cm aukščio sieneles. Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-8 minutėms (arba iki lengvai rustels), kad pagrindas sutvirtėtų.

3. Kol kepa pagrindas, pasiruošiame citrininį įdarą. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į dubenį sukrečiame kondensuotą pieną ir po vieną įmaišome trynius. Per kelis kartus supilame citrinos sultis, vis gerai išmaišydami.

4. Citrininį įdarą supilame ant apkepto sausainių pagrindo. Kepame iki 180 įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

5. Kol kepa įdaras, kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki bus standūs ir apvertus dubenį nekris žemyn.

6.  Baltymus sukrečiame ant apkepto citrininio įdaro. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 170 laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių arba iki morengo viršus labai lengvai rustelės.

7. Iškepusiam pyragui leidžiame visiškai atvėsti ir sutvirtėti. Skaniausias palaikytas šaldytuve bent 2-3 valandas (arba per naktį).

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą