Archyvas

2024-05-30

"Markonio" pica (Pizza Marconi)

Kaip ir visos picos labai paprastai paruošiama. Jei neturite noro gaminti savo tešlos, puikiai tiks ir nupirktas gatavas padas iš parduotuvės.

Ingredientai:




250g picų tešlos

100g kietojo sūrio
400g maltos mėsos
1 pomidoras

Alyvuogės be kauliukų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Maltų juodųjų pipirų
Druskos
Petražolių (jei norisi)
Krapų (jei norisi)


Gaminimas:

1.
Pakepinkite maltą mėsą keptuvėje. Tada įberkite pipirų, druskos ir nuolat maišant kepti. Pomidorą nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Didesnę dalį pomidoro sudėti į keptuvę ir kepti dar 5 minutes.

2. Iškočiotą tešlą ištepti alyvuogių aliejumi. Apibarstyti didesne dalimi tarkuoto sūrio. Ant viršaus krėsti ataušintą mėsą, sudėti pomidorus, žiedais raitytas alyvuoges, berti smulkintus žalumynus, ant jų likusį tarkuotą sūrį.

3. Picą perkelti į aliejumi išteptą skardą šauti į 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 minučių. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą