Archyvas

2021-12-09

Kiniška citrininė vištiena

 

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei norisi, kad būtų rūgščiau- pilti daugiau citrinų sulčių, bet geriau jų nepadauginti, nes patiekalas gali nesigauti toks skanus.







Ingredientai:

600g vištienos filė
1 kiaušinis
2 valg. š. sojų padažo
2 val. š. baltojo vyno
1/2 stiklinės krakmolo
1/2 stiklinė alyvuogių aliejaus
PADAŽUI:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 arb. š. tarkuoto česnako
1/2 stiklinės vištienos sultinio
2 valg. š. sojų padažo
4 valg. š. citrinų sulčių
2 valg. š. medaus
2 arb. š. krakmolo


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su kiaušiniu, sojų padažu ir vynu. Palikti 20 min. pasimarinuoti.

2. Tuomet vištieną apvolioti krakmole. Iškepti kol apskrus.

3. Dubenėlyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir supilti į keptuvę su mėsą. Pakepti kol padažas sutirštės.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą