Archyvas

2021-10-19

Saldžiarūgštė kiauliena (糖醋里脊)

 

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei nesinori, kad jaustųsi pomidorų padažas, galima dėti tik 1 valg. š.






Ingredientai:

450g kiaulienos
1/2 stiklinės krakmolo
MARINATUI:
1 valg. š. aliejaus
1 kiaušinis
1/2 arb. š. druskos
PADAŽUI:
2 valg. š. kečupo
4 valg. š. obuolių sidro acto
2 valg. š. baltojo vyno
4 valg. š. rudojo cukraus
2 arb. š. krakmolo
1/2 arb. š. druskos
2 skiltelės česnako


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su aliejumi ir druska. Marinuoti 15 min.

2. Sumaišyti dubenėlyje padažui skirtus ingredientus ir atidėti.

3. Apvolioti mėsą kiaušinyje, po to krakmole. Ir kepti aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Pridėti smulkintus česnakus ir galop lieti padažą. Kepti kol sutirštės. Patiekti su ryžiais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą