Archyvas

2021-10-13

Sičuano "Mala" vištiena (辣子鸡)

 

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas tikrai labai aštrus! Jei nemėgstate tokio aštrumo- galima dėti mažiau maltų kajenų arba juos pakeisti aitriosios paprikos milteliais. Patiekalas tiks tiek vakarienei, tiek pietums.






Ingredientai:

MARINATUI:
450g vištienos filė
1 valg. š. baltojo vyno
1 valg. š. šviesaus sojų padažo
APVOLIOJIMUI:
1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
3/4 arb. š. druskos
2 arb. š. maltų kajenų
PRIESKONIAI:
1 valg. š. sezamų sėklų
6 čili pipirai
1 arb. š. cukraus
KEPIMUI:
1/3 stiklinės aliejaus
5 skiltelės česnakų
1 valg. š. malto imbiero


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą kubeliais. Sumaišyti su sojų padažu, vynu ir marinuoti 15 min Po to apvolioti krakmole, kajenuose ir druskoje. Gerai išmaišyti.

2. Sumaišyti smulkintus česnakus ir maltą imbierą. Pilti į keptuvę, lieti aliejų ir dėti mėsą. Gerai iškepti.

3. Sumaišyti sezamų sėklas, smulkintus čili pipirus cukrų ir suberti į keptuvę ant mėsos. Dar pakepinti. Patiekti su ryžiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą