Tai
gerai žinomas Japonijos virtuvės patiekalas. Dar kitaip vadinamas Sanshoku Dango, dažniausiai valgomas per sakurų žydėjimo šventę. Prieš pirmą kartą ruošiantis gaminti Dango reikia nenusiminti jei nepasiseks suformuoti tobulų rutuliukų. (Man taip pat nesisekė). Jei tešlą per skysta- berkite daugiau ryžių miltų ir stenkitės suformuoti standų rutuliuką. Ryžių miltai itin lipnūs tad gali tekti kiek pavargti formuojant Dango.
190g ryžių miltų
50g cukraus
Gaminimas:
1.
Sumaišyti ryžių miltus su cukrumi ir vandeniu. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti tešlą į tris lygias dalis. Į vieną įmaišyti raudonų maistinių dažų. O į antrą Matcha miltelių. Trečią palikti baltą. Gerai išminkyti.
2. Kiekvieną tešlos kamuoliuką padalinti į šešis rutuliukus.
3. Užkaisti vandenį. Sudėti kamuoliukus į verdantį vandenį ir virti kol iškils į paviršių.
4. Leisti atvėsti ir suverti ant bambukinių pagaliukų.
https://www.gaspadine.lt/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą