Archyvas

2021-10-08

Ėriena mongoliškai

Tai gerai žinomas Mongolijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra gan aštrokas ir sūrokas. Hoisin padažą galima pasigaminti namuose: 1 valg. š. sojų padažo, 1 valg. š. rudojo cukraus, 2 valg. š. ryžių acto, 1 skiltelė tarkuoto česnako, 2 valg. š. sezamų aliejaus, žiupsnelis maltų juodųjų pipirų ir 1 arb. š. aitriųjų paprikų padažo.





Ingredientai:

MARINATUI:
350g ėrienos
1/2 valg. š. sodos
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. šviesaus sojų padažo
1 arb. š. baltojo vyno
PADAŽUI:
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. tamsiojo sojų padažo
1 valg. š. šviesiojo sojų padažo
1,5 valg. š. Sambal Oelak padažo
3 arb. š. hoisin padažo
2 arb. š. baltojo vyno
3/4 stiklinės vandens
1 arb. š. sezamų aliejaus
KEPIMUI:
2 valg. š. aliejaus
2 skiltelės česnako


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su soda, krakmolu, šviesiuoju sojų padažu ir baltuoju vynu. Marinuoti 2-24val.

2. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus.

3. Pakepinti smulkintus česnakus keptuvėje įkaitintame aliejuje. Pridėti mėsą ir gerai iškepti. Tuomet supilti padažą ir dar pakepinti kol sutirštės. Patiekti su ryžiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą