Archyvas

2021-10-02

Xinjiang ėriena (孜然羊肉)

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra gan aštrokas dėl aitriosios paprikos miltelių, bet ne per daug. Jei norisi daugiau aštrumo- dėti daugiau šių miltelių. Šis patiekalas puikiai tiks tiek vakarienei, tiek pietums. Kuminas suteiks išskirtinį kvapą ir kvepės ne tik patiekalas, bet ir visi namai.




Ingredientai:


450g ėrienos
1 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. baltojo vyno
1/2 valg. š. druskos
1/4 stiklinės krakmolo
2 valg. š. malto kumino
2 valg. š. čili miltelių
1/2 valg. š. cukraus
1/4 stiklinės aliejaus
1 valg. š. malto imbiero
5 skiltelės česnakų
1 stiklinė kalendrų
2 žiupsneliai sezamų sėklų


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su sojų padažu, vynu ir druska. Marinuoti 30 min. Galima ir per naktį.

2. Dubenėlyje sumaišyti kuminą, aitriosios paprikos (čili) miltelius ir cukrų. Imti mėsą ir apvolioti krakmole. 

3. Iškepti mėsą keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tuomet berti česnakus ir imbierą. Pakepti dar 1 min. Tuomet supilti prieš tai paruoštą dubenėlį su prieskoniais.  Galų gale pridėti smulkintą kalendrą. 

4. Patiekti su ryžiais.

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą