Archyvas

2021-09-27

Vištiena San Bei Ji (三杯鸡)

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Nors ir naudojama labai daug česnakų skiltelių- tačiau patiekalas nėra aštrus. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Prie šio patiekalo galima patiekti ryžių arba valgyti vieną.




Ingredientai:


600g vištienos
2,5 valg. š. sezamų aliejaus
1 arb. š. malto imbiero
10 skiltelių česnako
120ml baltojo vyno
2 valg. š. šviesaus sojų padažo
1 valg. š. tamsiojo sojų padažo
1 valg. š. cukraus
1 saujelė bazilikų
1 raudona paprika


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su sojų padažu, vynu, maltu imbieru ir cukrumi.Kelias minutes pamarinuoti. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir iškepti mėsą.

2. Supjaustyti papriką kubeliaisi. I pakepti kartu su mėsa apie 2 min. Tuomet sudėti bazilikų lapelius. Patiekti kartu su ryžiais.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą