Archyvas

2021-09-11

Kiniška oranžinė vištiena

 

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas žinomas kaip Orange Chicken. (Nors pakepintas padažas praranda savo oražinę išvaizdą) Jis labai švelnaus ir saldaus skonio puikiai tinkantis vakarienei ar pietums. Nors ir patiekale yra čili miltelių ir česnakų, tačiau skonis nėra aštrus visiškai- labiau saldžiarūgštis. Prie šio patiekalo galima patiekti ryžių, arba valgyti vieną.



Ingredientai:


2 vištienos filė
3 kiaušiniai
1/3 stiklinės krakmolo
1/3 stiklinės miltų
Aliejaus kepti
PADAŽUI:
1 stiklinė apelsinų sulčių
1/2 stiklinės cukraus
2 arb. š. ryžių acto
2 arb. š. sojų padažo
0,5 arb. š. malto imbiero
2 skiltelės česnako
1 arb. š. krakmolo
0,5 arb. š. čili miltelių


Gaminimas:

1. Į dubenėlį lieti apelsinų sultis, cukrų, actą, sojų padažą, imbierą, česnakus ir čili miltelius. Pakaitinti 3 min.

2. Kitame dubenėlyje sumaišyti 1 arb. š. krakmolo ir 2 arb. š. vandens. Supilti į oranžinį padažą ir išmaišyti. Dar pavirti 5 min kol sutirštės.

3. Supjaustyti vištieną nedideliais kubeliais. Dubenėlyje sumaišyti miltus ir 1/3 stiklinės krakmolo bei žiupsnį druskos.Išplakti kiaušinius. Merkti mėsos gabaliuką į kiaušinius ir apvolioti miltų bei krakmolo mišinyje. Apkepti mėsą keptuvėje. Tuomet supilti padažą ir dar pakepti.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą