Archyvas

2021-09-09

Gong Bao vištiena (宫保鸡丁)

 

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas, kurio ko gero teko visiems ragauti restoranuose. Jis dar vadinamas Kung Pao. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno ir Chingkiang acto- tai padarys patiekalą dar unikalesniu. Nors ir patiekale naudojami čili pipirai- patiekalas nėra labai aštrus. Tačiau jei norisi dar daugiau aštrumo- siūlau dėti daugiau čili pipirų ar net maltos aitriosios paprikos.


Ingredientai:


MARINATUI:
340g vištienos filė
2 valg. š. šviesaus sojų padažo
2 valg. š. krakmolo
1 valg. š. baltojo vyno
1 žiupsnelis druskos
PADAŽUI:
2 arb. š. balzaminio acto
1 arb. š. medaus
1 arb. š. baltojo vyno
2 arb. š. šviesiojo sojų padažo
0,5 arb. š. krakmolo
1/4 stiklinės vandens
KEPIMUI:
3 valg. š. aliejaus
2 čili pipirai
4 skiltelės česnako
1 arb. š. malto imbiero
3/4 stiklinės žemės riešutų


Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su marinatui skirtais ingredientais. Atidėti.

2. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir maišyti kol krakmolas ištirps.

3. Dėti vištieną ir smulkintus čili pipirus į keptuvėje įkaitintą aliejų ir gerai apkepti. Tuomet sudėti smulkintą česnaką ir riešutus.

4. Lieti visą padažą ir kepti kol pradės burbuliuoti. Patiekti su ryžiais.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą