Archyvas

2021-09-13

Sičuano kiauliena

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- tai patiekalą padaryti unikalesnį, bet tam puikiai tinka ir paprastas baltasis vynas. Vietoje aitriosios paprikos miltelių galite naudoti Sičuano pipirus, tiks tiek marinuoti, tiek džiovinti- jie suteiktų patiekalui daugiau aštrumo, bet jų neturint gerai tiks ir aitriosios paprikos milteliai. Patiekalą galima patiekti su ryžiais ir apibarstyti laiškiniais svogūnais.



Ingredientai:


600g kiaulienos
1 žalioji paprika
1 raudonoji paprika
2 valg. š. krakmolo
2 valg. š. aliejaus
4 skiltelės česnako
PADAŽUI:
1 arb. š. malto imbiero
4 valg. š. sojų padažo
0,5 stiklinės vištienos sultinio
2 arb. š. Šriracha padažo
2 valg. š. baltojo vyno
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. čili pipirų miltelių

Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir įtrinti druska bei čili aitriosios paprikos milteliais. Keptuvėje įkaitintii aliejų ir iškepti mėsą.

2. Dėti smulkintą česnaką, imbierą, supjaustytas paprikas ir pakepinti kelias minutes.

3. Dubenėlyje sumaišyti sojų padažą, cukrų, krakmolą, vyną ir vištienos sultinį. Supilti pagamintą padažą į keptuvę su mėsa ir daržovėmis. Dar pakepti 3 min. Pagardinti Šriracha padažu.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą