Archyvas

2021-09-15

Sičuano virta jautiena (水煮牛肉)

 

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Sičuano pipirų- galima naudoti juos vietoj čili pipirų- bus gerokai aštriau ir unikaliau. Šis patiekalas iš tikrųjų lengvai pagaminamas ir švelniai aštrokas. Jei norisi daugiau aštrumo galima berti daugiau maltos aitriosios paprikos. Prie šio patiekalo puikiai tiks patiekti ryžius ar salotas.



Ingredientai:


300g jautienos
žiupsnelis druskos
1 arb. š. ryžių acto
1 arb. š. tamsiojo sojų padažo
1 kiaušinis
1 arb. š. krakmolo
2 arb. š. vandens
1 arb. š. sezamų aliejaus
PADAŽUI:
1 arb. š. aliejaus
1 saujelė čili pipirų
SULTINIUI:
2 arb. š. aliejaus
1 arb. š. malto imbiero
3 skiltelės česnako
1 arb. š. maltos aitriosios paprikos
500ml vandens

Gaminimas:

1. Supjaustyti mėsą gabalėliais arba juostelėmis. Dėti į dubenėlį ir užpilti actu, berti druskos, lieti sojų padažo, įmušti kiaušininį, berti krakmolą ir 2 arb. š. vandens bei sezamų aliejaus. Gerai išminkyti.

2. Čili pipirus susmulkinti ir pakaitinti keptuvėje aliejuje.

3.Į puodą lieti vandenį, dėti česnakus (susmulkintus), imbierą ir čili miltelius. Pakaitinti kol užvirs. Sudėti mėsą ir troškinti apie pusvalandį.



https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą