Šis patiekalas labai skanus, bet be galo aštrus, tad kas nemėgsta aštriai galima dėti mažiau česnakų ir mažiau maltos aitriosios paprikos. Prie šio troškinio tinka ryžiai ir salotos. Taip pat galima pabarstyti granatų sėklomis. Vyną galima naudoti ir nealkoholinį. Jei nepatinka jautiena galima ją pakeisti kiauliena. Be to jei turite salierų šakelių ir mėgstate svogūnus- galima dėti ir jų. Šiuo atveju svogūnus tektų pakepinti kartu su mėsa keptuvėje.
800g jautienos
5 skiltelės česnako
Gaminimas:
1. Supjaustyti mėsą gabalėliais. Susmulkinti žalumynus.
2. Į pakaitintą aliejų dėti mėsą ir maišant kepti apie 10 minučių. Iškeptą mėsą perkelti į puodą, lieti vandens, kad apsemtų, dėti pomidorų pastą, berti susmulkintus česnakus, mairūnų, papriką, ir patroškinti 10 minučių.
3. Galiausiai lieti vyną, uždengti dangčių ir troškinti 45 minutes. Jei reikia lieti dar vandens. Berti žalumynus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą