Archyvas

2021-07-27

Baklažanų ir pievagrybių salotos

Tai labai paprastas ir greitas receptas, prie kurio neužtruksite daug laiko ir bus puikus lengvas pasirinkimas vakarienei ar pietums prie mėsos. Jei patinka svogūnai galima dėti juos. Tokiu atveju reikės juos supjaustyti griežinėliais ir pakepinti kartu su česnakais. Šias salotas galima valgyti šiltas arba šaltas. Bet šiltos bus daug skanesnės.


Ingredientai:


2 baklažanai
200g pievagrybių
1 saldžioji paprika
2 česnakų skiltelės
2,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. sojų padažo
1 arb. š. citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Baklažanus supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska ir palikti pastovėti.

2. Sutraiškyti česnakus ir su šaukštu aliejaus pakepinti kartu su sojų padažu ir citrinų sultimis. Papriką supjaustyti nemažais kubeliais. Didesnes grybų galvutes padalyti pusiau.

3. Keptuvėje pakaitinti šaukštą aliejaus, berti paprikas ir pamaišant kepti, kol gabalėliai suminkštės. Išgriebus dėti ant popierinio rankšluosčio. Po paprikų pakepti pievagrybius, tada lieti likusį aliejų ir pakepti baklažanus. Iškepusius grybus su baklažanais taip pat versti ant popierinio rankšluosčio.

4. Ataušintas daržoves sumaišyti su česnakais, paskaninti pipirais, galima pabarstyti petražolėmis. Ir leisti pastovėti 15 min. Šias salotas tinka tiekti ir šiltas, ir šaltas.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą