Nuostabaus skonio patiekalas. Prie jo tiks ir salotos, ir mišrainės pagal skonį. Puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jei nemėgstate svogūnų laiškų- jų galima nenaudoti, taip pat paprikas galima pakeisti kitomis daržovėmis, arba prie paprikų dėti papildomai įvairesnių daržovių, pvz: morkų, agurkų, bambukų ūglių, baklažanų, net persikų jei patinka saldumas ir t.t.
600g vištienos filė
2 kiaušiniai
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustyti gabalėliais, ananasus ir paprikas- nedideliais kubeliais. Viename dubenėlyje su trupučiu druskos ir pipirų suplakti kiaušinius. Keptuvėje pakaitinti 2 valg. š. aliejaus.
2. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvolioti miltuose, pamirkyti plakinyje, dar kartą apvolioti miltuose ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti porcijomis po 2-3 minutes iš visų pusių. Iškepusius gabalėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Keptuvę išvalyti popieriniu rankšluosčiu, lieti likusį aliejų, ir vis maišant, iškepti ananasus bei paprikas. Po 5-6 minučių, kai paprikos suminkštės, grąžinti vištieną, krėsti padažą ir patroškinti dar kelias minutes. Tiekti su ryžiais, pabarsčius smulkintais svogūnų laiškais.
https://www.gaspadine.lt/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą