Archyvas

2021-07-21

Tailandietiškai paruošta vištiena

Nuostabaus skonio patiekalas. Prie jo tiks ir salotos, ir mišrainės pagal skonį. Puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jei nemėgstate svogūnų laiškų- jų galima nenaudoti, taip pat paprikas galima pakeisti kitomis daržovėmis, arba prie paprikų dėti papildomai įvairesnių daržovių, pvz: morkų, agurkų, bambukų ūglių, baklažanų, net persikų jei patinka saldumas ir t.t.


Ingredientai:


600g vištienos filė
2 kiaušiniai
100g miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
200ml saldaus aitriųjų paprikų padažo
1 paprika
500ml konservuotų ananasų
svogūnų laiškai
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Vištieną supjaustyti gabalėliais, ananasus ir paprikas- nedideliais kubeliais. Viename dubenėlyje su trupučiu druskos ir pipirų suplakti kiaušinius. Keptuvėje pakaitinti 2 valg. š. aliejaus.

2. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvolioti miltuose, pamirkyti plakinyje, dar kartą apvolioti miltuose ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti porcijomis po 2-3 minutes iš visų pusių. Iškepusius gabalėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Keptuvę išvalyti popieriniu rankšluosčiu, lieti likusį aliejų, ir vis maišant, iškepti ananasus bei paprikas. Po 5-6 minučių, kai paprikos suminkštės, grąžinti vištieną, krėsti padažą ir patroškinti dar kelias minutes. Tiekti su ryžiais, pabarsčius smulkintais svogūnų laiškais.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą