Šis patiekalas yra labai skanaus kekso su avietėmis ir aguonomis. Jei nesinori ar neišeina išdėlioti aviečių ant kekso paviršiaus- jas galima tiesiog įmaišyti į tešlą. Keksas puikiai tiks kaip šventinis gardumynas, ir kaip desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Neturint kokosų drožlių puikiai tiks ir esamas glaistas. Dėl grožio galima sutrinti aviečių ir dryželiais papuošti kokosų drožles.
300g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.Kitame dideliame dubenyje sumaišyti kefyrą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, aliejų ir aguonas. Gerai išmaišyti, tada supilti prie sausų ingredientų ir vėl maišyti tol, kol masė taps vientisa.
2. Avietes pabarstyti šaukštu miltų. Išmaišyti. Tuomet kepimo formą patepti riebalais ir dalį tešlos supilti į formą. Tada užberti aviečių ir apipilti likusia tešla. Orkaitę įkaitinti iki 175C temperatūros ir kepti 50-55min.
3. Ištraukus leisti atvėsti. Tuo metu paruošti glaistą: išmaišyti šaukštą citrinų sulčių su milteliniu cukrumi. Glaisto konsistenciją reguliuoti pagal nuožiūrą: jei norisi tirštesnio, įberti daugiau miltelinio cukraus, jei reikia skystesnio, įlašinti dar citrinos sulčių. Paruoštu glaistu aptepti pyrago viršų ir šonus, pabarstyti kokosų drožlėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą