Šis pyragas puikus pasirinkimas kas nemėgsta, ar negali vartoti, cukraus, bei mėgsta pistacijas ir žaliąsias citrinas. Visi pyragai pagaminti citrusinių vaisių pagrindu yra nuostabiai skanūs ir garantuoja puikią nuotaiką. Jeigu norisi saldumo- miltus galima pakeisti 2 indeliais kondensuoto pieno- tokiu atveju gausis ne tešla, o kremas. Taip pat šis pyragas puikiai tiks prie arbatos ar kavos puodelio.
PAGRINDAS:
150g sviesto
1,5 stiklinės pistacijų
Gaminimas:
1. Sutrupinti sausainius ir išlukštentas pistacijas. Išmaišyti su žaliųjų citrinų žievelėmis ir lydytu sviestu.
2. Trupinių ir pistacijų masę suberti į kepimo formą išteptą sviestu. Stiklinės dugnu suspausti pagrindą, suformuoti kraštelius. Pašauti į iki 175C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada ištraukti ir palikti atvėsti.
3. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių trynius. Supilti žaliųjų citrinų sultis. Dar kartą išplakti. Viską su maišyti su miltais. Tuomet šią masę supilti ant pistacijų ir trupinių pagrindo, paviršių sulyginti mentele. Pašauti į orkaitę kepti dar 20 minučių. Palikti visiškai atvėsti.
4. Supjaustyti pyragą kvadratėliais, pabarstyti milteliniu cukrumi ir nutarkuota žaliųjų citrinų žievele.
https://www.gaspadine.lt/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą