Archyvas

2021-04-26

Azijietiški makaronai su jautiena ir daržovėmis

Šiam patiekalui galima naudoti ir kiaušininius azijietiškus makaronus, nors aš pasirinkau stiklinius ryžių makaronus. Taip pat galima prie daržovių dar pridėti žirnelių anksčių. Kuo skiriasi azijietiški makaronai nuo europinių makaronų? Azijietiški makaronai gaminami iš minkštesnių grūdų, todėl greičiau išverda, kadangi į juos dedama druskos- papildomai sūdyti nereikia verdant. Tad šis patiekalas yra skanesni dėl naudojamų makaronų.

Ingredientai:



400g azijietiškų stiklinių makaronų
200g jautienos
1 ryšulėlis svogūnų laiškų
1 arb. š. malto imbiero
1 morka
1 raudonoji paprika
1 valg. š. sezamų aliejaus
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. sezamų sėklų
MARINATUI:
1 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
žiupsnelis pipirų
PADAŽUI:
3 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. austrių padažo
1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
1 arb. š. rudojo cukraus


Gaminimas:

1. Marinatui skirtus ingredientus sumaišyti, užpilti ant jautienos gabalėlių, išmaišyti ir atidėti į šaldytuvą 10 min.

2. Per tą laiką išvirti azijietiškus makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Nukošti.

3. Dubenėlyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus. Ir atidėti- leisti cukraus kristalams gerai ištirpti. 

4. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, jame trumpai pakepti makaronus, kad paskrustų, tada išimti iš keptuvės, atidėti.

5. Svogūnų laiškus susmulkinti įstrižais žiedeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, suberti svogūnų laiškus, imbierą ir pakepinti pusę minutės. Tada suberti jautienos gabalėlius, pakepinti kol mėsą apskrus. Suberti šiaudeliais pjaustytą morką ir paprikas. Pakepti ant didelės kaitros nuolat maišant. Galiausiai prie mėsos ir daržovių sudėti makaronus, supilti paruoštą padažą, pakaitinti dar keletą minučių dažnai maišant.

6. Patiekti dar karštus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pagardinti svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą