Archyvas

2021-04-30

Suflakis su tzatziki padažu

Suflakis- tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, tiek ant kepsninės. Česnakų kiekį padaže taip pat galima reguliuoti kaip patinka: jei norisi aštriau- dėti daugiau, jei nepatinka aštrumas- mažiau. Taip pat galima rinktis ir kitokią mėsą jeigu norisi paeksperimentuoti. 

Ingredientai:



0,5kg vištienos krūtinėlės
MARINATUI:
1/3 stiklinės graikiško jogurto
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 citrina
2 valg. š. džiovintų raudonėlių
4 skiltelės česnako
1 arb. š. druskos
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
PADAŽUI:
1 didelis agurkas
žiupsnelis druskos
4 skiltelės česnakų
1 arb. š. baltojo vyno acto
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
500ml graikiško jogurto
1/4 arb. š. malti baltieji pipirai


Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Įmarinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.

2. Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min. Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais, ir jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.

3. Iškepti vištieną ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą