Kokios Kalėdos ne imbierinių sausainiukų? Glajų galima naudoti spalvotą, bet ir baltas puikiai tiks. O prie sausainiukų puikiai tiks gardi kalėdinė arbata. Paruošti užtruks apie 2 val. Tad tai neužtruks daug laiko. Tačiau dar teks kiek palaukti kol glajus sustings- geriausia padėti šaltai į šaldytuvą ar balkoną. Tad linksmų švenčių!
100g sviesto
100g cukraus
1 kiaušinis
120ml skysto medaus
Gaminimas:
1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą.
2. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Į masę supilti medų ir įmušti kiaušinio trynį. Suberti sausą produktų mišinį ir išmaišyti elastingą tešlą.
3. Suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 1 val.
4. Iškočioti 0,5cm storio lakštą. Išspausti žmogeliukų formeles. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 10 min įkaitintoje orkaitėje iki 180C. Papuošti glajumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą