Archyvas

2020-09-21

Rytietiška kiauliena

Labai nesudėtingas ir paprastas patiekalas puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Kam patinka svogūnai- galima dėti 3 svogūnus ir kepti kartu su mėsa. Prie šio patiekalo puikiai tiks Jasmine ryžiai ir salotos. Norint išraiškingesnio skonio- galima mėsą laikyti per naktį šaldytuve ir pilti daugiau sojų padažo. O jei trūksta sūrumo- galima šiek tiek įberti druskos.

Ingredientai:

0,5kg kiaulienos
4 skiltelės česnako
1 arb. š. malto imbiero
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. krakmolo
3 valg. š. austrių padažo
0,5 stiklinės vištienos sultinio
Alyvuogių aliejus


Gaminimas:

1. Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

2. Sojų padažą sumaišyti su cukrumi ir krakmolu. Gautu mišiniu gerai ištrinti mėsą ir 30 min. padėti į šaldytuvą pasimarinuoti.

3. Česnakus susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti česnakus, maltą imbierą ir mėsą. (Galima supilti ir likusį marinatą). Nuolat maišant apkepti. Supilti austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinti.

4. Patiekti su ryžiais. (Galima pabarstyti sezamų sėklomis)


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą