Archyvas

2020-09-02

Vištiena korėjietiškai

Tai nuostabaus skonio vištų filė korėjietiškai. Sojų padažas ir sezamų aliejus suteikia išskirtinį kvapą ir skonį. Jei nesinori kepti mėsos keptuvėje- galia ją apkepti orkaitėje. Taip pat jeigu patinka svogūnai- galima jų dėti 20g ir svogūnų laiškų jei norisi. Ryžių actą galima pakeisti ryžių vynu, o jalapenų padažą marinuotomis chalapomis.

Ingredientai:

2 vištų filė


60ml sojų padažo

2 valg. š. cukraus
30ml ryžių acto
Sezamų sėklų
Malti juodieji pipirai
3 valg. š. maltų aitriųjų paprikų
2 valg. š. Jalapenų padažo
3 nedidelės kriaušės
3 skiltelės česnako
1 arb. š. garstyčių
15ml sezamų aliejaus
1 valg. š. medaus


Gaminimas:

1. Susmulkinti česnakus, nulupti ir sutarkuoti kriaušes. Visus ingredientus sumaišyti ir supjausčius mėsą ją sudėti į indą su pasigamintu marinatu. Tuomet pusvalandžiui dėti į šaldytuvą pasimarinuoti.

2. Vištieną gerai iškepti ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus. Tada išimti, o likusį skystį kaitinti dar 2-3 min. Juo apšlakstyti vištieną. Patiekti pabarsčius sezamų sėklomis ir ryžiais.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą