Tai labai švelnaus skonio makaronai, kuriuos pagaminti užtruks tik apie pusvalandį- tad puikiai tinka greitai ir sočiai vakarienei. Jei patinka shallot svogūnėliai- galima vieną supjaustyti ir apkepti kartu su grybais ir česnakais. Prie jų tiks baltasis vynas, kuris ir naudojamas padažo ruošime. Jei nėra galimybės gauti ožkų sūrio- puikiai tiks ir įprasta feta.
500g Farfalle makaronų
650g marinuotų pievagrybių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
Gaminimas:
1. Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio ir atidėti.
2. Grybus, smulkintą česnaką pakepinti apie 5-10 min. kol apkeps aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti vyno ir nugarinti. Pridėti špinatų. Sumažinus kaitrą pakepti dar 2 min. Supilti grietinėlę. Suversti makaronus ir išmaišyti.
3. Dar karštą patiekalą dėti į lėkštes. Ant viršaus užbarstyti kietojo sūrio, uždėti ožkų sūrio gabaliukus ir pabarstyti čiobreliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą