Archyvas

2020-08-29

Makaronų kaspinėliai su ožkų sūriu, špinatais ir grybais

Tai labai švelnaus skonio makaronai, kuriuos pagaminti užtruks tik apie pusvalandį- tad puikiai tinka greitai ir sočiai vakarienei. Jei patinka shallot svogūnėliai- galima vieną supjaustyti ir apkepti kartu su grybais ir česnakais. Prie jų tiks baltasis vynas, kuris ir naudojamas padažo ruošime. Jei nėra galimybės gauti ožkų sūrio- puikiai tiks ir įprasta feta.

Ingredientai:

500g Farfalle makaronų

650g marinuotų pievagrybių

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
50ml baltojo vyno
450g mažųjų špinatų
125ml grietinėlės
Druska
Malti juodieji pipirai
30g tarkuoto kietojo sūrio
Džiovinti čiobreliai


Gaminimas:

1. Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio ir atidėti.

2. Grybus, smulkintą česnaką pakepinti apie 5-10 min. kol apkeps aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti vyno ir nugarinti. Pridėti špinatų. Sumažinus kaitrą pakepti dar 2 min. Supilti grietinėlę. Suversti makaronus ir išmaišyti.

3. Dar karštą patiekalą dėti į lėkštes. Ant viršaus užbarstyti kietojo sūrio, uždėti ožkų sūrio gabaliukus ir pabarstyti čiobreliais.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą