Archyvas

2020-08-27

Kokosų piene troškintos vištienos blauzdelės

Šitas egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kurie mėgsta aštrų maistą ir netingi pastovėti prie puodų. Kario pastos galima dėti ir daugiau jei norisi aštresnio skonio. Mėsą galima kepti orkaitėje, jei nesinori jos kepti keptuvėje. Tokiu atveju ją kepti apie 20-30 min. apie 150C įkaitintoje orkaitėje. Galima patiekti kartu su virtais ryžiais.

Ingredientai:

VIŠTIENAI:
4 vištienos blauzdelių
0,5 žaliosios citrinos
0,5 aitriosios paprikos
0,5 arb. š. malto imbiero
Druska
Malti juodieji pipirai
TROŠKINIUI:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 stiebeliai citrinžolės
1 valg. š. raudonojo kario pastos
2 skiltelės česnako
0,5 aitriosios paprikos
400ml kokosų pieno
Druska
1 žalioji citrina
40g kalendrų lapelių
3 svogūnų laiškų


Gaminimas:

1. Pamarinuoti vištienos blauzdeles su puse žaliosios citrinos sulčių, puse smulkiai kapotos aitriosios paprikos, puse arb. š. imbiero, druska ir pipirais. Geriausia palikti per naktį.

2. Apkepti vištieną aliejuje kol apskrus.

3. Į įkaitintą puodą lieti aliejaus. Storąją citrinžolės dalį sutraiškyti mėsos plaktuku ir įmesti į keptuvę. Įdėti kario pastos, smulkintą česnaką, aitriąją papriką ir kepti apie 1 min. Tuomet sudėti vištieną. Užpilti kokosų pienu, pasūdyti ir troškinti 40 min. ant mažos ugnies.

4. Patiekalą pagardinti žaliosios citrinos sultimis, kapotomis kalendromis ir pjaustytais svogūnų laiškais.


https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą