Archyvas

2020-08-13

Orkaitėje kepta vištiena su mocarela

Šitas receptas gan greitai ir lengvai pagaminamas. Užtrunka tik kepimas. Jei nesinori stovėti prie keptuvės- mėsą galimą iškart dėti į orkaitę. Mocarelą galima neplėšyti, o sutarkuoti. Jeigu patinka svogūnai- galima juos dėti į padažą su paprikomis, česnakais ir pomidorais. Galima patiekti kartu su salotomis ar ryžiais. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

200g vištienos filė
250g konservuotų pomidorų
200g mocarelos
1 paprika
3 valg š. aliejaus
1 skiltelė česnako
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Petražolės




Gaminimas:

1. Supjautyti vištieną gabalėliais ir įtrinti druska, pipirais ir cukrumi. Įkaitinti keptuvę ir pusiau apkepti.

2. Kitame puode ar lėkštėje, kuri tinka kepti orkaitėje, įkaitinti šlakelį aliejaus ir apkepti paprikas ir česnakus. Sudėti pomidorus ir troškinti apie 15 min.

3. Orkaitę įkaitinti iki 160C. Sudėti vištieną į puodą su padažu, uždengti ir kepti 1 val.

4. Išėmus iš orkaitės įmaišyti susmulkintas petražoles. Sūrį suplėšyti gabaliukais ir sudėti į puodą. Atidengtą puodą vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 6 min, kol išsilydys sūris.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą