Archyvas

2020-08-04

Tailandietiški kiaulienos kukuliai kokosų piene

Šis egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kad mėgsta itin aštrų maistą ir nebijo išbandyti naujus produktus virtuvėje. Sambal Oelek padažas suteikia puikų aštrų skonį mėsai, o žaliosios citrinos sultys rūgštumo padažui. Na, o Panko džiūvesėliai suteikia traškumą ir puikią formą. Mėsą galima ne tik kepti keptuvėje, bet ir orkaitėje ant kepimo popieriaus jei nesinori ilgai stovėti prie keptuvės. Taip pat gaminant padažą galima dėti ir susmulkintą citrinžolę.

Ingredientai:


KUKULIAMS:
5 marinuoti svogūnėliai
2 skiltelės česnako
700g kiaulienos faršo
1 valg. š. malto imbiero
1 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. žuvies padažo
1,5 arb. š. Sambal Oelek padažo
50g Samlip Panko džiūvesėlių
20g kalendros lapelių
PADAŽUI:
0,5 arb. š. malto kardamono
0,5 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. maltos ciberžolės
1 arb. š. malto imbiero
400ml kokosų pieno
0,5 žaliosios citrinos sulčių
60g kalendrų lapelių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Druska
Malti juodieji pipirai



Gaminimas:

1. Mėsą gerai išminkyti su česnakų skiltelėmis, imbieru, sojų padažu, žuvies padažu, Sambal Oelek padažu, smulkintais svogūnėliais ir kalendrų lapeliais. Palikti šaldytuve 1 val.

2. Sukapoti kalendras. Į gilesnį dubenį sudėti kardamoną, cinamoną, ciberžolę, imbierą (išskyrus druską ir citrinos sultis) ir išmaišyti.

3. Suformuoti nedidelius mėsos kukuliukus rankomis, apvolioti Samlip Panko džiūvesėliuose. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje kepti kukuliukus kol paruduos iš visų pusių. Lėtai supilti padažą prie kukulių ir virti ant vidutinės kaitros 10-12 min. Pabaigoje pagardinti druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis.

4. Kukuliukus sudėti į lėkštes ir užpilti adažu. Papuošti žaliosios citrinos skiltelėmis ir kapotomis kalendromis.Patiekti su ryžiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą