Šitas receptas labai paprastas ir greitai pagaminamas.Grybai ir laiškiniai svogūnai padaže suteikia malonų skonį vištienai. Taip pat jį pasigaminti neužtruks daug laiko: apie 45 min. Tad šis patiekalas puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei kai nesinori ilgai stovėti prie puodų. Jeigu patinka svogūnai- galima juos kartu su smulkintomis česnakų skiltelėmis pakepinti.
Ingredientai:
6 vištienos filė
50g miltų
2 kiaušinių baltymai
200g džiūvesėlių
2 skiltelės česnako
200g grybų
350ml pieno
Alyvuogių aliejaus
Laiškinių svogūnų
Druska
Malti juodieji pipirai
Gaminimas:
1. Vištieną apvolioti miltuose, baltymų plakinyje ir džiūvesėliuose. Kepti 15 min orkaitėje 200C temperatūroje.
3. Česnaką susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Suberti grybus ir kepti dar 5 min. Supilti pieną, užvirinti, sumažinti ugnį ir kaitinti 5 min, kol sutirštės. Pagardinti pipirais.
4. Bulves išvirti sūdytame vandenyje. Vištieną apšlakstyti padažu. Patiekti su bulvėmis, apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą