Puikaus skonio sūrio rutuliukai su fetos įdaru, kurie tiks kaip puikus užkandis ant stalo. Tai lyg sūrio spurgytės. Prie jų labai tinka pikantiškas padažas iš graikinio jogurto ir Šrirachos padažo. Šis padažas nebus itin aštrus vien dėl Šrirachos padažo- jis suteiks malonų pikantišką aštrumą. Patiekti su fetos kubeliais ant viršaus, arba tiesiog sudėjus į lėkštutę šalia padažo.
100g kietojo sūrio
100g fetos sūrio
250g miltų
200ml kefyro
100ml aliejaus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis druskos
PADAŽUI:
200g majonezo
200g graikiško jogurto
1 arb. š. Šriracha padažo
1 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
1 citrinos sulčių
Gaminimas:
1. Kietąjį sūrį sutarkuoti. Fetą supjaustyti kubeliais.
2. Nusijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi, druska. Berti kietąjį sūrį ir pilti kefyrą ir gerai išmaišyti.
3. Tada imti į delaną po vieną gabalėlį tešlos ir per vidurį įdėti fetos kubelį, gražiai apgaubti ir suformuoti kamuoliuką.
4. Dėti į aliejų ir kepti kol gražiai apskrus. Patiekti su padažu. Padažo ingredientus sumaišyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą