Tiramisu- tai ko gero įžymiausias Italijos virtuvės
šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar
arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist
receptų knygoje I „Dolci Del Veneto“ 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą
Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo
pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d.,
kuomet jis aplankė Sienos miestą.
500g maskarponės sūrio
4 kiaušinių tryniai
150g cukraus
1,5 stiklinės vidutinio stiprumo kavos
70ml Tiramisu likerio
6 valg. š. kakavos miltelių
Gaminimas:
1. Kiaušinių trynius suplakti su cukrumi, kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti. Kavą sumaišyti su likeriu ir supilti į plokščią lėkštę. (joje reikės mirkyti sausainius)
2. Paruošti platų, gilų indą, kuriame bus ruošiamas desertas. Dvie pirštais imti sausainį, jį laikant horizontaliai. Sausainio apačią vos 2sek. pamerkti į kavą. Dėti į pagrindinį indą. Taip iškloti visą dugną.
3. Tada ant sausainių tepti storą maskarponės sluoksnį. Pabarstyti kakava. Viską vėl kartoti nuo pradžių kol gausis su sausainių, kremo ir kakavos sluoksniai.
4. Uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 val.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą