Archyvas

2020-09-09

Rytietiškas vištienos ragu

Tai yra labai lengvai pagaminamas paprastas patiekalas, kuris ne tik paprastas, bet ir labai skanus. Jei patinka svogūnai galima dėti ir jų, o vietoje bulvių krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą ir dar pridėti pupelių daigų- patiekalo nepagadins. Prie šio patiekalo tiks ne tik ryžiai, bet ir salotos ar/ir baltas vynas.

Ingredientai:

200g vištienos filė
135g konservuotų žirnelių
1 valg. š. krakmolo
250ml vištienos sultinio
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
50g sojų padažo
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. druskos


Gaminimas:

1. Mėsą supjaustyti juostelėmis. Sojų padažą sumaišyti su cukrumi ir druska. Šiuo marinatu apipilti vištieną ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.

2. Įkaitinti aliejų keptuvėje, suberti vištieną ir nuolat maišant kepti 4-5 min. Dėti žirnelius. Krakmolą ištirpinti sultinyje ir užpilti ant vištienos. Troškinti 3-4 min, kol padažas sutirštės.

3. Patiekti su ryžiais.

https://www.gaspadine.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą