Tai yra labai lengvai pagaminamas paprastas patiekalas, kuris ne tik paprastas, bet ir labai skanus. Jei patinka svogūnai galima dėti ir jų, o vietoje bulvių krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą ir dar pridėti pupelių daigų- patiekalo nepagadins. Prie šio patiekalo tiks ne tik ryžiai, bet ir salotos ar/ir baltas vynas.
200g vištienos filė
135g konservuotų žirnelių
1 valg. š. krakmolo
250ml vištienos sultinio
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustyti juostelėmis. Sojų padažą sumaišyti su cukrumi ir druska. Šiuo marinatu apipilti vištieną ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.
2. Įkaitinti aliejų keptuvėje, suberti vištieną ir nuolat maišant kepti 4-5 min. Dėti žirnelius. Krakmolą ištirpinti sultinyje ir užpilti ant vištienos. Troškinti 3-4 min, kol padažas sutirštės.
3. Patiekti su ryžiais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą