Šitas patiekalas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta itin sūrų maistą, nes pasūdyti baklažanai šiam patiekalui suteikia išskirtini labai sūrų skonį. Šio patiekalo padažą galima panaudoti ir valgant tiesiog su paplotėliais.
Ingredientai:1 baklažanas
1 arb. š. paprikų dribsnių
Alyvuogių aliejus
1 skiltelė česnako
1 žalia saldžioji paprika
250ml pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų bazilikų
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
Druska
Gaminimas:
1. Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio.
2. Baklažaną supjaustyti riekelėmis, pasūdyti ir palaikyti 5-10 min. kol išsiskirs skystis. Nusausinti.
3. Paprikų dribsnius pakepinti aliejuje. Tuomet dėti smulkiai supjaustytą česnaką, berti kubeliais pjaustytas paprikas, tuomet suberti susmulkintus baklažanus. Ir pakepinti. Tada supilti pomidorų pastą.
4. Patiekti su išvirtais makaronais. Galima pabarstyti džiovintais raudonėliais ar tarkuotu kietuoju sūriu. Kaip norisi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą