Archyvas

2020-04-12

Velykinė pascha

Tai senovinis tradicinis Velykų patiekalas gaminamas iš varškės. Įvairiose šalyse vadinamas vis kitaip: pascha, paskha, paska ir t.t. Labiausiai šis patiekalas paplitęs rusų ortodoksų Velykose. Tradiciškai jai gaminti naudojamos trikampio formos su krikščioniškais simboliais. Tačiau formai galima naudoti tokias formas kokias turite. Aš naudojau gėlių vazonėlį. Pascha gali būti kepama ir nekepama. Šis receptas yra nekeptos paschos, tad kiaušinį reikia išvirti. Taip pat galima dėti ir riešutų, ne vien tik džiovintų vaisių.

Ingredientai:

800g varškės (9%)
1 kiaušinio trynio
150g sviesto
200ml plakamosios grietinėlės
150g miltelinio cukraus
1 citrinos
300g džiovintų vaisių mišinio



Gaminimas:

1. Išvirti kiaušinį kietai ir išimti trynį.

2. Minkštą sviestą suplakti su kiaušinio tryniu ir milteliniu cukrumi. Nutarkuoti citrinos žievelę ir sudėtį į plakinį. Tuomet supilti grietinėlę ir gerai išplakti.


3. Gautą masę gerai išmaišyti su varške ir suberti džiovintų vaisių gabaliukus.


4. Viską sudėti į marlę. Užlenkti kraštus ir įdėti į norimos formos formą. (Aš naudojau gėlių vazonėlį). Palikti nakčiai šaldytuve. Ryte išimti iš formos ir galima papuošti vaisias ar valgomomis gėlėmis. Arba tiesiog patiekti tokia kokia gavosi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą