Archyvas

2020-03-02

Aviečių ir rikotos pyragas

Šitas pyragas toks purus ir švelnus, kad norisi suvalgyti visą iš karto. Tačiau prieš valgant šiek tiek palaikyti šaltai.

Ingredientai:

200g miltų
175g cukraus
2 arb, š,  kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
250g rikotos
1 arb. š. vanilinio cukraus
200g tirpinto sviesto
1 stiklinė aviečių
0,5 stiklinės migdolų skiltelių


Gaminimas:

1.Ištirpinti sviestą. Juo patepti kepimo formą.

2. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.


3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, rikotą, vanilinį cukrų ir sviestą. Tuomet įmaišyti pusę stiklinės aviečių. Viską sumaišyti su miltų mišiniu.


4. Įkaitinti orkaitę iki 170C. Sudėti tešlą į kepimo formą ir ant viršaus sudėlioti likusias avietes. Kepti 30 min.

5. Iškeptą pyragą atvėsinti ir apibarstyti migdolų skiltelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą