Šis patiekalas nėra japoniškas. Tai japoniškas Kinijos virtinukų variantas. Net jo vardas kildinamas iš mandarinų kalbos. Jie mažai skiriasi nuo kiniško varianto, tik japoniškame variante labiau dominuoja ryžių actas ir tešla plonesnė. Populiariausias yra kepimas keptuvėje ant aliejaus yaki-gyōza (焼き餃子) ir tik vėliau pridedamas vanduo. Tačiau juos galima ir virti vandenyje sui-gyōza (水餃子), arba gruzdinti age-gyōza (揚げ餃子). Aš pasirinkau virimą vandenyje, nes jis paprastenis, greitesnis ir nereikia stovėti prie puodo. (Jeigu lieka įdaro- galima iš jo pasidaryti maltinukus)
Ingredientai:200g miltų
1 arb. š. krakmolo
žiupsnelis druskos
ĮDARUI:
250g maltos mėsos
130g kininių kopūstų
2 skiltelės česnako
0,5 ryšelio svogūnų laiškų
20g malto imbiero
1 arb. š. citrinų sulčių
1 arb. š. ryžių acto
1 arb. š. sojų padažo
1 arb. š. austrių padažo
Malti juodieji pipirai
Druska
PAGARDUI:
1 arb. š. sojų padažo
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. sezamų aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
10g malto imbiero
2 žiupsneliai maltų aitriųjų paprikų
žiupsnelis kalendrų lapelių
Gaminimas:
1.Pirmiausia užminkyti tešlą. Miltus nusijoti ir sumaišyti su krakmolu bei druska. Dalimis pilti 100ml karšto vandens. Iš pradžių maišyti šluotele, po to minkyti rankomis kol gausis vientisa tešla. Ji turi būti minkšta, bet nekibti prie rankų. Atitinkamai gali pilti daugiau/ mažiau vandens ar miltų. Suvynioti į maisto plėvelę ir laikyti šaldytuve kol ruošite įdarą.
2. Česnakus susmulkinti, berti ant mėsos kartu su imbieru. Susmulkinti svogūnų laiškus ir kininius kopūstus. Sumaišyti viską su likusiais įdaro ingredientais. Pagardinti druska ir gerai išminkyti.
3.Paruošti pagardą. Visus pagardo ingredientus išmaišyti iki vientisos masės.
4. Tešlą iškočioti. Išpjauti apie 10cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo krėsti po šaukštelį įdaro. Perlenkti pusiau ir užspausti kraštelius.
5. Imti tešlos kraštelį iš vienos pusės ir klostuoti. Taip suformuoti močiutės piniginės formos virtinuką. Dėti juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apskrudinti iki rusvos plutelės.
6. Pilti į keptuvę verdančio vandens tiek, kad apsemtų 1/3 virtinukų aukščio, uždengti keptuvę ir kaitinti, kol išgaruos visas skystis.
7. Patiekti apipiltus pagardu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą