Archyvas

2020-02-24

Vištienos, bulvių ir avinžirnių meksikietiškas čili

Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar Lombardi.

Ingredientai:

1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
3 smulkintos Chalapos paprikos
500g maltos vištienos
3 bulvės
1 skardinė konservuotų pupelių
1 skardinė konservuotų avinžirnių
2 arb. š. maltos aitriosios paprikos
1 arb. š. malto kumino
1 arb. š. druskos
1 stiklinė "SALSA" padažo
1 stiklinė vištienos sultinio
1 skardinė pomidorų tyrės


Gaminimas:

1. Kubeliais supjaustyti bulves, susmulkinti paprikas ir česnakus.

2. Pakaitinti aliejų keptuvėje. Sudėti česnakus, paprikas ir vištieną. Troškinti nuolat maišant, kol mėsa paruduos- kad nesušoktų į gabalą, o susidarytų stambūs trupiniai.


3. Išvirti vištienos sultinį ir į puodą perkelti mėsą su paprikomis ir česnakais. Sudėti bulves, suberti avinžirnius ir pupeles. Pagardinti prieskoniais.


4. Supilti "Salsą" padažą ir pomidorų tyrę. Gerai viską išmaišyti. Troškinti nuolat pamaišant kol bulvės išvirs.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą