Archyvas

2020-02-22

Generolo Tso vištiena

Šitas patiekalas pavadintas Zuo Zongtang, gyvenusio 1812-1885, vardu. Tačiau iš tikrųjų šis patiekalas neturi jokio ryšio su šituo Kinijos generolu. Jis buvo tiesiog sukurtas JAV kinų restoranuose ir pavadintas taip. Šio generolo esami palikuonys taria, jog nei pats jų protėvis, nei jie patys niekada nėra valgę šio patiekalo ir nieko apie jį negirdėję. Tačiau šio patiekalo skonis yra sunkiai apibūdinamas-TOBULYBĖ. Mėsa dėl krakmolo ir ypatingo padažo padaro mėsą tirpstančią burnoje, o nuostabus lipnus padažas tiesiog kelia norą valgyti dar ir dar. Tai tikrai tas patiekalas, kuris toks pat kaip restoranuose. Jeigu įmanoma įsimylėti maistą- tai šitas būtų būtent Tas Vienintelis.

Ingredientai:

MĖSAI:
600g vištienos filė
60g krakmolo
2 skiltelės česnako
10g malto imbiero
2 valg. š. sezamų aliejaus
1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
Hoisin PADAŽUI:
1 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. ryžių acto
1 tarkuota česnako skiltelė
2 valg. š. sezamų aliejaus
žiupsnelis maltų pipirų
1 arb. š. aitriųjų paprikų padažo
PADAŽUI:
3 valg. š. ryžių acto
3 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. Hoisin padažo
50ml vandens
2 arb. š. krakmolo
3 valg. š. rudojo cukraus



Gaminimas:

1. Jei neturite Hoisin padažo- tuomet jį pasidaryti iš suplakus šaukštą sojų padažo su šaukštu rudojo cukraus, 2 šaukštais ryžių acto, tarkuota česnako skiltele, 2 šaukštais sezamų aliejaus, žiupsneliu maltų pipirų ir trupučių aitriųjų paprikų padažu.

2. Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Tuomet kiekvieną gabalėlį apvolioti krakmole.


3. Sumaišyti pasigamintą Hoisin padažą su kitais bendram padažui skirtam ingredientais.


4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir paskrudinti vištieną. Tuomet berti paprikų dribsnius, smulkintus česnakus bei imbierą. Tuomet lieti padažą ir dar pakepti kol padažas taps lipnus.

5. Patiekti su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą