Archyvas

2020-02-21

Kiniškai kepta kiauliena

Šitame patiekale pirmu smuiku groja iš tikrųjų ne mėsa, o daržovės. Patiekalui ypatingą skonį ir kvapą suteikia salierai.

Ingredientai:

400g neriebios kiaulienos
100g ryžių makaronų
1 morka
2 česnako skiltelės
1 žalia saldžioji paprika
1 raudona saldžioji paprika
1 salieras
60g kininio kopūsto
kalendros lapelių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 valg. š. sojų padažo
2 arb. š. austrių padažo


Gaminimas:

1. Mėsą supjaustyti juostelėmis. Suplakti 3 valg. š. sojų padažo su 1 arb. š. austrių padažo, greitai aptepti mėsą ir per naktį palikti šaldytuve.

2. Makaronus išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės.


3. Morką, kopūstą, paprikas supjaustyti juostelėmis,susmulkinti česnaką, salierą ir kalendrų lapelius.


4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iki rusvos plutelės apkepti mėsą.

5. Berti daržoves, lieti likusį sojų padažą ir ir dar pakepinti apie 5 min.

6. Dėti išvirtus makaronus, lieti likusį austrių padažą ir po 2 min. nukaisti. Tiekti pabarsčius kalendrų lapeliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą