Archyvas

2020-02-05

Vištiena teriyaki padaže

Teriyaki padažas yra nepamainomas Azijos virtuvėje. Jis suteikia mėsai išskirtinį skonį ir aromatą. Prie šio patiekalo puikiai tiks ryžiai ir/ar salotos. O kam patinka itin sūrus maistas- galima dar ir sojų padažo užsipilti. Mėsą galima kepti ir orkaitėje: apie 15 min. 180C temperatūroje. Tik šiuo atveju padažas apkeps ir mėsą bus truputį sausesnė, bet iš esmės patiekalo tai per daug negadina.

Ingredientai:

600g vištienos
60ml teriyaki padažo
2 valg. š. medaus
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. pomidorų padažo
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. sezamų sėklų


Gaminimas:

1. Pašildyti medų ir sumaišyti su teriyaki ir pomidorų padažu, garstyčiomis ir šaukštu aliejaus.

2 Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.


3.  Mėsą merkti į padažą, išmaišyti ir palikti valandai pasimarinuoti.


4. Išgriebti mėsą ir nuvarvinti marinatą.

5. Keptuvėje pakaitinti likusį aliejų, berti vištieną ir kepti pamaišant iki rusvos plutelės.

6. Krėsti į keptuvę marinatą ir troškinti ant nestiprios ugnies, kol padažas sutirštės- apie10 min. Pabarstyti sezamų sėklas ir tiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą