Paneng- tai tradicinis Tailando virtuvės patiekalas. Pirmą kartą jis buvo paminėtas Mom Somchin Rachanupraphan knygoje "Tamra Kap Khao" 1890 metais. Nors tradiciškai yra naudojama kiauliena, tačiau galima rinktis kokią tik norite mėsą, net tofu ar krevetes. Šiam patiekalui išskirtinį skonį suteikia specialūs prieskoniai, kurių galima drąsiai pilti visą pakelį- jie nėra labai aštrūs. Net ir visas pakelis suteiks tik švelnų aštrumą. Prie šio patiekalo taip pat tinka ir ryžiai.
Ingredientai:3 nedidelės bulvės
1 morka
1 pakelis "Santa Maria" prieskonių mišinys "Paneng Red Curry"
1 skardinė 18% kokosų pieno
Druska
Alyvuogių aliejus
Kalendrų lapeliai
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Nulupti morką ir bulves.
2. Supjaustyti morkas, bulves ir papriką.
3. Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus, ir gerai įkaitinti, sudėti mėsą ir apkepti. Tuomet supilti prieskonių mišinį ir dar pakepti.
4. Perkelti mėsą į puodą. Sudėti morkas, paprikas ir bulves. Supilti kokosų pieną ir suvirti.
5. Uždengti puodą dangčiu, sumažinti ugnį ir palikti troškintis 20 min.
6. Patiekalą patiekti karštą ir papuoštą kalendrų lapeliais. Galima pagardinti žaliųjų citrinų sultimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą